Mikä ihmeen Rocky Mountain?

Kuva
Antti Peltola
Fiskarsin Bike Expossa monikin hieraisi silmiään nähdessään Rocky Mountainin uutuuden.

Pyörävalmistajana Rpcky Mountain on jo kokenut toimija, tehdas on perustettu vuonna 1981. Pelkästään maastopyöriin keskittyvä yritys on täällä jäänyt vähäiselle huomiolle. Nyt kuitenkin edistyksellisen Dyname –moottorijärjestelmän myötä RM kiinnostaa kaikkia.

Tehtaan tekniikan edustajista JF Gelinas vieraili Suomessakin ja avasi vähän RM Altitude Powerplayn ideaa.

– Me rakastamme maastopyöriä ja halusimme sähköpyöränkin olevan mahdollisimman luomupyörän tuntuinen.

– Tätä pyörää on kehitetty kymmenen vuotta ja projektiin on uponnut miljoonia. Nyt se on kuitenkin valmis ja on tällä hetkellä huomattavan edistyksellinen, sanoo Gelinas.

– 108 Newtonia vääntöä kertoo kaikille mistä on kyse. Meidän kehittämä moottori pyörii huomattavasti hitaammin kuin muiden valmistajien koneet ja siksi se on hiljaisempi ja kitkattomampi.

– Lähdimme siitä, että moottori sovitetaan pyörään eikä päinvastoin. Tämä on täysin identtinen poljettavan Altituden kanssa mitoiltaan. Moottori on viety keskiön eteen ja pakattu akun kanssa tiiviiksi paketiksi pyörän keskipisteen ympärille.

– Tällä Dyname –moottorilla ja voimansiirrolla on ajettu tuhansia testitunteja ja se todella toimii. Ketjulinjauksen ansiosta tehohävikki on minimaalinen myös kovaa polkiessa ja pattisessa maastossa. Kokonaisuus on helppo huoltaa pyöräliikkeessä ja se osaltaan näyttää suuntaa kehitykselle lähivuosina, päättää Gelinas.

 

Yritämme saada Altitude Powerplayn mahdollisimman pian koeajoon ja kerromme sitten lisää sen ajettavuudesta kotoisissa maastoissa.

JF Gelinas kävi esittelemässä Rocky Mountainin uutuutta suomalaisille.