Suuri koeajotapahtuma Kansalaistorilla

Helkama järjestää tiistaina 21.5. Kansalaistorilla Helsingissä Sähköisen tiistain, joka on tiettävästi Suomen suurin kaupunkialueella järjestettävä sähköpyörien koeajotapahtuma. Kaikki täysi-ikäiset pääsevät testaamaan tapahtumassa sähköpyöriä henkilötodi

Sähköpyöriensä valmistuksen Suomeen siirtänyt Helkama haluaa yhdessä yhteistyökumppanien kanssa tutustuttaa kaupunkilaisia sähköpyöräilyyn. Sähköpyörien suosio on vahvassa kasvussa, ja esimerkiksi Helkama on tuplannut joka vuosi edellisen kauden sähköpyörien myynnin.

- Sähköpyörät nähdään yhä useammin vaihtoehtona auton omistamiselle kaupungissa ja varsinkin nuoret ovat kiinnostuneet ekologisesta liikkumisesta. Kuluttajapalautteen mukaan moni ei kuitenkaan jaksa välttämättä lähteä kokeilemaan pyörää kauas keskustasta, joten päätimme tuoda sähköpyörät aivan kaupungin ytimeen, Helkama Veloxin toimitusjohtaja Tero Valtonen sanoo.

Koeajotapahtumaan on varattu noin 60 sähköpyörää ja mallejakin on reilut 30 erilaista.

- Moni luulee edelleen, että sähköpyörä on kallis hankinta. Toki se on tavallista pyörää hintavampi, mutta edullisempien mallien hinnat lähtevät nykyään noin 1 000 eurosta. Myös malleissa on mistä valita aina peruspyöristä hybrideihin ja maastopyöriin.

Tapahtuma järjestetään Kansalaistorilla klo 10-18. Media voi tutustua pyöriin ennakkoon klo 9.30–10.00. Tapahtumaan on kutsuttu yleisön lisäksi muun muassa uuden eduskunnan kansanedustajia.

Paikalle saapuville kuluttajille on luvassa pieniä yllätyksiä Fazerilta. Tapahtumaan osallistuu Helkaman lisäksi Fazer, Fillari- ja Sähköpyöräily-lehdet sekä Shimano.

Helkama jatkaa aiemmin keväällä alkanutta koeajokiertuettaan, joka vierailee tänä vuonna 36paikkakunnalla.