Äiti sähköpyöräilee

Kuva
Burt
Aloitamme uuden juttusarjan, jossa äiti sähköpyöräilee eri merkkisillä ja eri tyylisillä pyörillä. Äiti koeajaa pyöriä omasta näkökulmastaan katsoen, käytettävyyteen keskittyen.

Kotimainen Helkama on lähtenyt voimakkaasti mukaan sähköpyörämarkkinoille. Perinteikkäältä merkiltä löytyy pyörä jokaiseen käyttötarkoitukseen. Testasimme Sähköpyöräilyn tuoreimmassa numerossa Helkaman uuden CE10 katumaasturin, joka on tarkoitettu sekä hiekkateille että kaupunkiajoon.

Nyt äiti on ehtinyt ajaa pyörällä kesäkelissä sekä työmatkaa että kauppareissuja ja on saanut hyvän tuntuman Helkamaan.

Pyörä kiipeää korkeimmalla tehoportaalla isommatkin mäet vaivatta ja voi sanoa, että voimaa on tarjolla käyttötarpeeseen riittävästi. Pienimmällä avustusteholla valmistaja lupaa toimintamatkan olevan yhdellä latauksella jopa 100 km.

Ajoasento on miellyttävä ja CE10:n tuntuu etenevältä pyörältä, jolla taittaa helposti tarvittaessa myös pidemmän matkan, olematta kuitenkaan liian urheilullinen päivittäiseen käyttöön. Testissä olleen pyörän 18 tuumainen runkokoko tuntui varsin tilavalta 175 senttiselle mittaisella kuljettajalla.

Etuhaarukkana CE10 käyttää Suntourin ilmajousikeulaa, jossa on ulkoinen paluuvaimennuksen säätö ja lukitus. Keula tasoittaa mukavasti isompia iskuja, kuten katukivetyksen yliajoja ja kuoppia tiessä, joten sillä saadaan lisää ajomukavuutta epätasaisille alustoille.

– Pyöräilen sähköpyörällä nyt ensimmäistä kertaa, aiempaa sähköpyöräkokemusta ei ole.

– Alkuun lähdin varovaisesti liikkeelle, varmuuden vuoksi halusin, että ensimmäinen matka ei olisi kovin pitkä.

– Suuntaan ensi lenkillä muutaman kilometrin päähän kuntosalille. Huomaan heti, että suurin apu sähköstä saadaan ylämäessä.

– Seuraavana päivänä pyöräilen töihin noin kymmenen kilometrin matkan. Matka-ajassa säästän kymmenisen minuuttia verrattuna tavalliseen poljettavaan pyörään. Aikaa säästyy myös, kun ei hikoilun takia tarvitse mennä suihkuun.

Pääkaupunkiseudulla sähköpyöräillessä kaupunginosat vaihtuvat helposti toiseen eivätkä lihakset kipeydy ainakaan isommin.
Testin aikana tein pyörällä myös kauppareissuja. Siellä huomasin, että pyörä herätti ihmisissä kiinnostusta. Monet kyselivät, että miltä sähköpyörällä ajo tuntuu.
Kuva
Burt