Fiskars Village Bike Expo

Kuva
Sami Salonen
Fiskars Village Trail Centerin järjestämä pyörätapahtuma Bike Expo, valtaa Fiskarsin Ruukin lauantaina 4.5.2019. Kolmannen kerran järjestettävässä tapahtumassa on paikalla yli 60 näytteilleasettajaa, sekä yli 200 eri demopyörää koeajettavana.

Toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna Fiskarsin ruukki täyttyy pyöristä ja rennosta meiningistä. Bike Expo täyttää kolme vuotta ja luvassa entistä suurempi ja monipuolisempi tapahtuma.  Tänä vuonna Fiskars Village Trail Center panostaa paitsi näytteilleasettajien määrään, myös ruokatarjontaan. ”Kun kävijämäärät kasvaa, haluamme varmistaa, että ruokailu on sujuvaa, ja että herkuttelijat saavat valita mieluisensa useammasta vaihtoehdosta” Fiskars Village Trail Centerin perustaja Marko Halttunen kertoo. Paikallisten ravintoloitsijoiden ja useamman kahvilan lisäksi paikalla mm. Kusmiku Street Food Truck ja Fiskarsin Panimon Funky Wagen, eli paikallinen olutauto.

Tapahtumapaikkana toimii viime vuoden tapaan upea 1800-luvulla rakennettu Puimala, jonka sisälle pystytetään Expo-alue ja Demo-alueena toimii rakennuksen vieressä sijaitseva ulkoalue. ”Puimala ja sen lähellä olevat ulkoalueet toimivat hyvin tämänkaltaiselle tapahtumalle. Saamme näytteilleasettajat saman katon alle ja demoalue ulos, lähelle koeajoreittejä” toteaa Fiskars Villagen tapahtumapäällikkö Jouni Virtanen.

Rakkaudesta lajiin

Fiskars Village Trail Center on saavuttanut viime vuosina suuren suosion. Kohde oli ehdolla tänä vuonna Vuoden Retkipaikka 2019 kilpailussa ja voitti Raaseporin Kaupungin vuoden matkailupalkinnon. Kaikki alkoi muutaman pyöräilyä rakastavan kaverin ideasta vajaat viisi vuotta sitten. Reilun 60km reitistö rakennettiin EU-leader rahoituksella ja tänään sitä ylläpidetään ja kehitetään vapaaehtoisvoimin. Toiminnan taustalta löytyy paikallinen Flowriders ry.

Käytännössä ylläpitotyö, tapahtumien järjestäminen ja kohteen kehittäminen ovat vapaaehtoistyötä. ”Tapahtumien suosion ja määrällisen kasvun myötä työmäärä tietenkin lisääntyy, varsinkin kun haluamme kehittää tapahtumia entistä ammattimaisempaan suuntaan. Tapahtumat ovat tärkeä osa Trail Centerin rahoitusta, jolla toimintaa voidaan ylläpitää ja kehittää.” kertoo Halttunen.

Suomen suurin pyöräalan messu- ja demotapahtuma

Fiskarsin Ruukin uniikki miljöö ja sekä maastopyöräreittien ja palveluiden läheisyys tekee Bike Exposta erityislaatuisen tapahtuman Suomessa. Alusta alkaen Fiskars Village Trail Center on tapahtumissaan panostanut demopyöriin ja hyviin testiolosuhteisiin, jonka vuoksi juuri tämä tapahtuma on noussut monen kuluttajan suosioon. Myös pyöräkauppiaat ovat löytäneet Fiskarsin. ”Tämä tapahtuma katsotaan olevan Suomen paras pyörätapahtuma nykyään. Kaikki parhaat merkit ovat paikalla, ja kohderyhmä on juuri se oikea.” kertoo Canyon -pyörämerkin maajohtaja Miika Enroos. Myyjäpaikkoja messuilla on yli 60 ja ne on kaikki varattu täyteen jo alkuvuodesta.

 

Fiskars Village Bike Expo 2019

www.bikeexpo.fi 

Lauantaina 4.5.2019 klo 10 – 18

Puimala, Malcolmintie 10, 10470 Fiskars