Kuvat: Messilän mutapaini

Kuva
Antti Peltola
Enduron ensimmäinen SM-osakilpailu Messilässä oli rankan sateen myötä melkoista mutapainia.

SM-kauden avaus Messilässä oli mutaisten mutta hymyilevien kasvojen täyttämä.

Team Baiks Tammiston Miika Oinonen oli E-pyörien ykkönen eilen ajetussa kauden avauskisassa. Tasainen sade muutti erikoiskokeet monin paikoin mutavelliksi mutta radan pohja kesti kohtuullisen hyvänä ja pätkät täysin ajettavina. Specializedin Eki Vainikka oli sähköpyörien kakkonen ja Team Special Biken Timo Isokääntä kolmas.

Sähköpyöriä oli mukana avauskisassa enemmän kuin viime kaudella mutta silti paljon lisää sähkiksiä olisi kisaan mahtunut. Radat endurokisoissa ovat toki vaikeita mutta keskivertoiselle harrastajalle täysin ajettavia. Esimerkkinä Messilän erikoiskokeet, jotka ajettiin kahteen kertaan, ilman ainuttakaan vaarallista tai ison riskin paikkaa.

Kilpailuformaatti on yksinkertainen. Kullekin kuskille annetaan lähtöaika ja kokonaisaika, jonka puitteissa reitti pitää kiertää. Kierroksen aikana ei aikatarkistuspisteitä ole vaan jokainen saa ajaa aika lailla omaan tahtiinsa. Ensikertaisten ei tarvitse sitäkään pelätä, että formaatti olisi liian monimutkainen. Kaiken muun hyvän lisäksi kisaviikonloppuisin ajetaan vapaita harjoituksia lauantaisin ja pitkä kisa sunnuntaisin. Yhdellä akulla pärjää mainiosti, kummallekin ajopäivälle tulee noin neljä tuntia tehollista ajoa per päivä.

Kisan tulokset TÄSTÄ

Kuva
Antti Peltola