Liikenne sähköistyy vauhdilla

Kuva
Sami Salonen
Helsingin Sanomat kertoo tänään artikkelissaan Ruotsin hallituksen toimenpideohjelmasta, joka nopeuttaa entisestään liikenteen sähköistymistä.

Helsingin Sanomat kertoo tänään Ruotsin ilmastoministeri Isabella Lövinin perustelut hallituksensa toimenpidelinjaukselle, jossa Ruotsi kieltää uusien bensiini- ja dieselautojen myynnin vuoden 2030 jälkeen. Tanska ja Norja ovat samoilla linjoilla, Suomi poikkeaa vielä yhteispohjoismaisesta linjauksesta bensiini- ja dieselmoottoreiden suhteen.

Tällä hetkellä vauhti, jolla liikennettä tullaan sähköistämään on, nopeampaa kuin moni uskalsi veikata vielä vuosi pari sitten. Nyt muutamat autovalmistajat ovat jo kertoneet aikatavoitteensa sähköautomallistonsa julkistuksille ja moottoripyörätehtaista erityisesti itävaltalaisjätti KTM on jo ilmoittanut sähkömallistonsa tulosta.

Ruotsin ilmastoministerin kertoma linjaus tarkoittaa sitä, että sikäläinen liikenne halutaan sähköiseksi vain 11 vuoden kuluessa. Monista muista suunnista, niin eri maiden poliittisilta tahoilta kuin autoteollisuudesta on kuultu samankaltaiset kommentit.

Saatamme nähdä vain 5-10 vuoden kuluessa suuren muutoksen liikenteessä ja sen myötä myös sähköpyörät tulevat varmasti nousemaan merkittävään rooliin tulevaisuuden kaupunkiliikennettä ajatellen.

Helsingin Sanomien artikkeli kokonaisuudessaan on TÄSSÄ