Pullakahviretki

Kuva
Antti Peltola
Talvikelien ollessa upeimmillaan oli juuri oikea aika polkea pitkä lenkki kohti laskieaspullaa ja kaffetta.

Yön lumisateen jälkeen pellot ja peltotiet oliva tasaantuneet yhdeksi kauniiksi lumiaavikoksi. Porukkamme naiskuski Laura oli ensi kertaa Fatbikellä liikkeellä talvikelissä. Cuben Nutrail 500 e-Fatti osoittautui loistavaksi pyöräksi talviajon suhteen kokemattomalle kuskille.

 

Pitkä retki kohti edessä siintävieä pullakahveja kulki läpi lähes koskemattomien hankien.
Laura löysi nopeasti ajovarmuuden kapeaksi tallautuneilla poluilla. Cuben pulleat renkaat auttoivat siinä, samoin Boschin moottorin tehovalikosta löytyvä EMTB-avustintaso.
Patikoitsijoiden tallomat polut alkavat olla niin leveiksi jäätyneitä, että matkanteko metsien halki sujuu mukavasti. Maisemat lumisateen kuorruttamien puiden keskellä olivat kuin satukirjasta.
Aukeilla poluilla pystyy jo nyt tykittelemään sähkömaasturilla melkeinpä kesäiseen malliin.
Siinä se on, retken kohde ja lakipiste. Pullakahvit Tuusulanjärven rannassa sijaitsevan kahvion lämmössä maistuivat mainiosti.
Paluumatkalla auringonpaisteen lomassa tuprutteli runsaastikin lunta aina välillä.
Sen mukaan miten kropassa tuntui tarvetta saada kovempaa rasitusta, tuli välillä sähköt suljettua käytöstä kokonaan. Pelkillä reisillä polkiessa hiki virtasi ja hengitys muuttui puuskutukseksi.
Cuben Nutrail e-fatti osoittautui loistavaksi menopeliksi pöperölumisessa maastossa. Laura sai alkukankeuden kaikottua hyvän otteen talviajoon ja oli retken päätyttyä tyytyväinen kokonaisuuteen.
Kuva
Antti Peltola