Sähköpyöriä kiertueella

RollUp-telineessä oli kiertueen faktat ja taustalla herra tutkii Rock Machinen arkipyörää, jolla kyllä varmasti Tuusulanjärveä kiertäisi kivasti.
Kuva
Jani Kääriäinen
Kevät on koeajojen aikaa. Käsi kipsissä viilettävä kenttäagenttimme Fillarihemmo kävi paikan päällä katsastamassa menoa ja seuraavassa raportti paikan päältä, yhdellä kädellä kirjoitettuna…

Huntterin sähköpyöräkiertue stoppasi sopivasti Järvenpäässä Chebicin Pyörätalolla ja kun kelikin oli mitä mainioin, niin paikan päällähän oli käytävä ihastelemassa erilaisia sähköpyöriä.

Sähköpyöräkiertueella on mukana viitisentoista erilaista sähköpyörää ja kiertue stoppaa parilla kymmenellä paikkakunnalla. Kiertuepyörät ei tarjoillut ainakaan Järvenpäässä maastopyöräfanaatikolle kovin laajaa valikoimaa, mutta erilaisia arkipyöriä oli useita ja etenkin Orbean arki- ja maantiesähköpyörät oli niin sulavalinjaisia, että 10 metrin päästä niitä oli jopa mahdoton tunnistaa sähköpyöriksi.

Harmillisinta oli tietysti se, että allekirjoittaneen värttinäluu jatkaa vielä luutumistaan ja käsi paketissa ei pyörien koeajo ollut mahdollista. Onneksi paikan päällä sai sentään lohdutusmakkaraa mehun kera.

Chebicin omistaja Vesa Rauttu esittelee hopeista Madisonin sähköpyörää hopeahiuksiselle herralle.
Orbea Gain F30 oli mielenkiintoinen ja todella sulavalinjainen, alle 15 kiloa painava monikäyttöpyörä. Tämä pyörähän valittiin myös vuoden arkipyöräksi 2019.
Orbea Gainistä oli myös maantieversio, uskoisitko tätä sähköpyöräksi?
Orbean sähköpyöristä oli myös mummompi versio, jolla rouvat ajelivatkin kovasti ympäri Chebiciä.
Orbea Wild FS oli eniten maastopyöräfanaatikon mieleen, koska se oli kiertueen ainoa täysjousto ja onhan pyörän värikin todella ihQ!
Orbea Wild FS:n ohjaamo oli hämmästyttävän lyhyt, vaikka kyseessä oli L-koon runko, vastaavasti Orbea Laufey L-kokoisena on just passelin kokoinen allekirjoittaneelle.
Felt Surplus Shimanon moottorilla, aiemmat omat kokemukset ovat Surplussasta on kauramoottororilla ja uskoakseni tämmöisellä sähköisellä jäykkäperäsähköpyörällä pääsee varmaan vallan kivasti helpossa maastossa etenemään. Feltiltä olisin toivonut näkeväni myös sähkötäpärin.
Ecobike, taitettava sähköpyörä, kenties perinteiselle karavaanarille oivallinen peli.
Huntterin sähköpyöräkiertueen keikkabussi kiertää vielä monen monta paikkakuntaa, eli vielä ehtii!
Kuva
Jani Kääriäinen