Viimaa vastaan

Sormet palelevat talvipyöräillessä helposti, vaikka käsissä olisi millaiset hanskat tahansa. Kahvapussit tarjoavat hyvän suojan viimaa vastaan.

Kahvapussit eivät kauneudellaan silmiä häikäise mutta ovat iso apu pakkaskelillä ajaessa. Tarjolla on useita eri merkkejä ja malleja, joiden hinnat osuvat haarukkaan 20 - 35 euroa per pari.

Monen koeajetun tunnin sekä yrityksen ja erehdyksen kautta opittuna uskaltaa sanoa, että ohuet ja notkeat pussit ovat parhaat. Netistä eri hakusanoilla etsimällä kahvasuojia tai kahvapusseja putkahtaa tarjolle monenlaisia. Useimmat ovat materiaaliltaan paksuja ja/tai jäykkiä. Niissä ajatuksena on kylmän ilman eristäminen pussien ulkopuolelle.

Käytännössä kahvapussin paksuudella ei ole väliä mutta ohut materiaali on mukavampi käyttää. Paksut ja jäykät pussit tuntuvat hankalilta ajossa eivätkä kuitenkaan lämmitä sen enempää.

Kuvan kahvapussit ovat käytön kautta hyviksi havaitut. Materiaali on perus-nylonia, samaa mitä käytetään vaikkapa motocrosshousuissa. Kuvan pusseista on "hihoja" lyhennetty reilusti, jolloin pussin suu asettuu vain vähän rannetta korkeammalle. Tällä tavoin kädet on helppo irrottaa tangosta ja napata uudelleen sitten kahvoista kiinni, kun pussien sisältä ei tarvitse kahvoja käsin etsiä.