Vuoden 2019 arkipyörä

Vuoden arkipyöräksi valittiin todella tyylikäs Orbea Gain F30. Pyörän sähkötekniikka on rakennettu kauniisti pyörän rungon ja takanavan sisään, niin että pyörä näyttää tavalliselta sporttiselta hybridiltä.

Pyöräliiton tavallisista pyöräilijöistä koostunut raati valitsi jälleen vuoden urheilu- ja arkipyörät. “Ensimmäistä kertaa molemmat Vuoden pyörät ovat sähköavusteisia pyöriä. Sähköpyörät ovat yleistymässä vauhdilla, ja niiden tarjonta on erittäin monipuolista kaupunkipyöristä maantiepyöriin”, toteaa Pyöräliiton puheenjohtaja Janne Takala.

 “Sähköavusteiset pyörät käyvät automatkojen korvaajaksi jopa 20 kilometrin työmatkoille. 80 prosenttia suomalaisten automatkoista on alle 20 kilometrin pituisia, joten Ruotsin mallin mukainen sähköpyörätuki voisi merkittävästi vähentää yksityisautoilua”, Takala vinkkaa vaalikentille.

Voittajat julkistettiin tänään GoExpo -messuilla Helsingissä.

Vuoden Pyörä -raati innostui pyörän erilaisuudesta ja arvioi, että Orbea Gain F30:llä sujuisi mukavasti 10–20 kilometrinkin työmatkat. Pyörästä ei arvaa, että se on sähköavusteinen. Pyörä näyttää todella hyvältä ja sopii ihmiselle, jolle estetiikka ja laatu ovat tärkeitä. Kaunis kuori pitää sisällään laadukkaan kokonaisuuden: hydrauliset levyjarrut, hiilikuituinen etuhaarukka, Shimanon-osasarja kahdeksalla vaihteella ja luonnollisen tuntuinen sähköavustus. Tämä kaikki mahtuu alle 14,5 kilogrammaan!

Pyörän sähköavustuksen voi ohjelmoida puhelimella. Raati totesi, että pyörä näyttää erityisen hyvältä IPhonen kanssa.

Pyörä on kohtuuhintainen, 2 099 €. Tosin arkikäyttöön pyörään joutuu hankkimaan lokasuojat, valot, jalan ja lukon. Orbea Gain F30 on monipuolinen, ja se sopii niin urheiluun kuin tyylikkääseen kaupunkiajoon.

Pyörän akkua ei voi irrottaa latausta varten, joten lataus voi olla kerrostaloasujalle haastavaa. Toisaalta raati totesi, että neljällä eri värivaihtoehdolla saatavilla oleva pyörä on niin kaunis, että sen vie mielellään vaikka makuuhuoneen seinälle.

Vuoden arkipyörä 2019: Orbea Gain F30

- Sähköavusteinen sporttinen hybridi kaupunkiajoon, pidemmille työmatkoille ja lenkeille.
- Erittäin luonnollisen tuntuinen Ebikemotionin sähköavustus, jonka voi ohjelmoida puhelimella.
- Hydrauliset levyjarrut, 8-vaihteinen.
- Kaunis kuin koru. Saatavilla neljässä eri värivaihtoehdolla.