Vuoden 2019 urheilupyörä

Vuoden urheilupyörä on sähköavusteinen läskipyörä Tunturi eMAX. Väkivahva Shimanon Steps E8000 -sähkömoottorilla varustettu pyörä tarjoaa hauskoja lenkkejä ja varmistaa perille pääsemisen kelissä kuin kelissä.

Pyöräliiton tavallisista pyöräilijöistä koostunut raati valitsi jälleen vuoden urheilu- ja arkipyörät. “Ensimmäistä kertaa molemmat Vuoden pyörät ovat sähköavusteisia pyöriä. Sähköpyörät ovat yleistymässä vauhdilla, ja niiden tarjonta on erittäin monipuolista kaupunkipyöristä maantiepyöriin”, toteaa Pyöräliiton puheenjohtaja Janne Takala.

 “Sähköavusteiset pyörät käyvät automatkojen korvaajaksi jopa 20 kilometrin työmatkoille. 80 prosenttia suomalaisten automatkoista on alle 20 kilometrin pituisia, joten Ruotsin mallin mukainen sähköpyörätuki voisi merkittävästi vähentää yksityisautoilua”, Takala vinkkaa vaalikentille.

Voittajat julkistettiin tänään GoExpo -messuilla Helsingissä.

Vuoden urheilupyörä on sähköavusteinen läskipyörä Tunturi eMAX. Väkivahva Shimanon Steps E8000 -sähkömoottorilla varustettu pyörä tarjoaa hauskoja lenkkejä ja varmistaa perille pääsemisen kelissä kuin kelissä.

Vuoden pyörä -raati arvioi Tunturi eMAXia pyöräksi, joka sopii luonnossa liikkumisesta nauttivalle. Pyörän voisi varustella vaikka bikepackingin käyttöön myös pidemmälle vaellukselle. Raadin kommenteissa pyörää kehuttiin mahtavaksi ja hauskaksi.

Shimanon Steps E8000 -sähkömoottorissa on vääntöä 70 Nm, joka pitää isotkin mäet kevyen tuntuisina. 14Ah/504 Wh akku takaa sen, että pyörällä pääsee pitkälle ilman latausta. Shimanon hydrauliset levyjarrut ja Sramin osasarja ovat varsin laadukkaat. Tunturi eMAXista on saatavilla myös etujousitettu versio.

Tunturi eMAXin hinta on 2 999 €. Tällä polkupyörien Hummerilla sujuu vaivatta työmatkat talven kurjimmillakin keleillä, mutta toisaalta sillä voi lähteä nautiskelemaan poluista ja Suomen upeasta luonnosta kaikkina vuodenaikoina.

Vuoden urheilupyörä 2019: Tunturi eMAX

- Sähköavusteinen läskipyörä kaikkiin olosuhteisiin.
- Väkivahva Shimano Steps E8000 moottori 70 Nm väännöllä ja isolla akulla.
- Hydrauliset levyjarrut ja Sramin NX11 -vaihteisto.
- Erittäin hauska ajaa, jolla kuka tahansa voi nauttia luonnosta kaikissa olosuhteissa.