Uutiset

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner kirjoitti sunnuntaina blogissaan kovasta kiireestä, joka koskee meitä kaikkia ja liittyy liikenteeseen ja ilmastonmuutokseen.
80 kilometrin pituinen Karhunkierros lienee maamme tunnetuin vaellusreitti. Parhaillaan retkikuntamme samoilee Karhunkierrosta Ghostin Kato S3.9:llä, seuraavassa lehdessä kerrotaan, kuinka sähköpyörä toimii kylmissä olosuhteissa pitkällä reitillä.
Läskipyörien kurakelivertailua ajaessa tuli tietysti mieleen, että jaksaisikohan tällaiset sähköavusteiset sutia samaan tapaan kuin moottoripyörät?
Seuraavan lehden E-fatbike -juttuja varten koeajoimme Tunturi eMaxia Järvenpään MTB:n porukkalenkillä. Tunnelmaa riitti kun valoin varustautunut letka luikerteli metsäpoluilla.
Cannondale julkisti uutta mallistoaan ja sen lippulaivana kulkee Synapse Neo. Sähköavusteinen maantiepyörä urheilulliseen ajoon.
Tähän aikaan vuodesta, pienen tihkusateen säestämänä, metsäpolkujen juurakot ja kannot ovat liukkaimmillaan. On juuri oikea aika tehdä koeajoretki Tunturin eMax fatbikella.
Parhaillaan meillä on koeajossa seuraavaa lehteä varten helsinkiläisen Wheelströmin tavarapyörä Gran Amigo.
Antti Lehtonen on toimituksemme uusi mies, joka tulee vahvistamaan tuotantoketjumme toimintaa. Antin tehtäväkenttä kattaa markkinointipuolen, mutta siihen kuuluu myös vahva osallistuminen toimitukselliseen tuotantoon.
Nyt on niin, että kuvia tänään koeajetuista Cannondalen uutuuksista ei saa vielä julkaista. Kuvitettu koeajoraportti tulee heti sulkuajan päätyttyä reilun parin viikon päästä.
Cannondalen 2019-malliset uudet sähköpyörät koeajetaan huomenna. Jotain verhon takaa on jo kurkittu mutta kuumin uutuus on ehdottomasti salassa pidetty laite.
Oikeat iskarisäädöt tekevät ajamisesta parempaa ja niiden löytämistä voi helpottaa oikeilla työkaluilla. Otimme kokeiluun Sram Quarq ShockWiz laitteen.
Litkuksi kutsuttu renkaiden tiivistysneste muuttaa sisärenkaalliset kumit lähes puhkeamattomiksi. Kokeilimme SKS:n tiivistysnestettä käytännössä.
Laadultaan vaatimaton kännykkävideo ei muuten juuri kohauta, mutta moottoriperän surina on aika muikean kuuloista.
Eilen Helsingin keskuspuiston alueella, Maunulan majan maastoissa ajettiin Mountain Bike Shop eMTB enduro race cup 1/2 -niminen harjoituskisa, joka oli kaikin puolin onnistunut.
Sportax Enduro Series on kauden 2018 osalta päätöksessä ja sähkö-enskan mestariksi nousi Joonas Heimonen.
Sähköpyörien tehon vuoksi ketjut ovat lujilla. Niiden oikeaoppinen huolto on helppoa ja se pidentää ketjun ikää huomattavasti.
Edellisestä pyöräilystäni Helsingin keskuspuistossa ehti kulua 15 vuotta. Nyt uusi visiitti palautti mieleen alueen vetovoiman maastopyöräilyn kannalta katsottuna.
Tutustuimme Mountain Bike Shopin Sami Ojalaisen opastuksella reilun viikon päästä, 22.9. ajettavan sähköpyöräenduron reittiin.
Husqvarna-moottoripyörät julkisti yhteistyökumppanuuden Husqvarna-polkupyörien ja Erzbergrodeon välillä. Husqvarna Bicycles on virallinen 2019 Erzbergrodeon E-pyörä ja se tulee näkymään Euroopan suurimmassa offroad-tapahtumassa monin tavoin.
Eilen polkaistiin taas viikoittainen porukkalenkki Järvenpään liepeillä. Paikallisen MTB-seuran lenkille lähti viihtymään ja kuntoilemaan 24 kuskin letka.
Syksyn ja tulevan talven työmatkapyöräksi, kuntoiluvälineeksi iltalenkeille ja tulevan talven lumikeleille isopyöräinen maasturi on loistava monitoimikone.
Eilen Fiskarsin hienossa maisemissa järjestetty Bikes, Burgers 'n Beers -tapahtuma keräsi paikalle muhkean määrän pyöräporukkaa.
Kuopiolaisen LedRoomin X6 on 3000 lumenin tehoinen ledivalaisin syksyn iltalenkeille kypärälampuksi tai tankoon kiinnitettäväksi ajovaloksi.
Sähköpyörien moottoreiden tuottajan roolista oman pyörämalliston tarjoajaksi siirtynyt Yamaha tulee markkinoille neljän pyöräkategorian voimin.
Husqvarnan LC2 on jäykkäperäinen maasturi, jonka käytettävyyden rajoja kokeilemme varustelun kautta.